A Sárkánytűz szereplői

A Sárkánytűz szereplőiMost már nagyon közel vagyunk Az őrzők tüze kiadásához, és tökéletesen időzítve elkészítettem a Sárkánytűz szereplőit, ugyanúgy, ahogy pár hónapja a Futó tűz karaktereivel tettem. Ennek örömére egy egész bejegyzést szentelek a Sárkánytűz szereplőinek, és ugyanezeket a leírásokat és képeket majd megtalálhatjátok a Sárkánytűz oldalán.

(Aztán nekiállhatok a harmadik könyv szereplőinek, ami fele annyi, mint a többi könyvben, úgyhogy remélhetőleg hamar megleszek velük. 😉 )

Főnix

Főnixet gondolom nem kell már bemutatnom, mert minden szorgos olvasóm tudja, hogy ő a főszereplő, és az ő szemszögéből íródott a történet.

A Sárkánytűzben is ő meséli a történetet, és az ő szemén keresztül látjuk ezt az egészen új világot, ahol segítenie kell Veritasnak, a trónörökösnek, hogy visszakerüljön a trónra.

A Sárkánytűz szereplőiVeritas

A sárkányföldi trón örököse, akit Harag letaszított a trónról. Főnixszel és öt hűséges társával indulnak a trón visszaszerzéséért vívott harcba. Veritas trónra lépése azért fontos Sárkányföld számára, mert ő lenne az első igazi király, aki mindkét félbe tartozik (más néven “Selejt”). Úgy tartják, hogy Veritas tudja csak egyesíteni a lovakat és sárkánylovakat, ezzel megszüntetné az évszázadok óta tartó viszályokat a két faj között.

ÁrnyékA Sárkánytűz szereplői

Veritas öt hűséges barátja közül az egyik. A fekete sárkánylónak egyik különleges képessége, hogy félhomályban és éjszakai sötétségben teljesen egybeolvad környezetével, így gyakorlatilag láthatatlanná válik. Ez Sárkányváros bevételekor fontos képesség, így tud bejutni Főnixszel a városba, és kinyitni a kapukat a többiek számára.

A Sárkánytűz szereplőiTüzes

Tüzes Veritas második hűséges barátja, ha szabad ilyet mondani, a leghűségesebb. Aki olvasta a Szerelem a levegőben című fejezetet, az tudja, miről beszélek. Tüzes és Főnix kapcsolata kicsit döcögősen indul, hasonlóan, mint Bellonával, de a végén a narancs kanca végül úgy dönt, érdemes megbíznia Főnixben.

A Sárkánytűz szereplőiA Sárkánytűz szereplőiCsoki és Marcipán

A két sárkánypóni lehet kicsinek tűnik, de ha harcra kerül a sor, a két legfélelmetesebb ellenség. Senki ne akarja összetűzni a bajszát ezzel a két aprósággal, mert annak nem lesz jó vége. Csoki és Marcipán egy testvérpár, szintén Veritas hűséges barátai. A külső ne tévesszen meg senkit! Csoki a kanca, és Marcipán a csődör, félelmetesen mély hanggal.

A Sárkánytűz szereplőiSpenót

Veritas ötödik barátja. Spenót, színének köszönhetően, az erdőkben és mezőkön egészen jól beleolvad a környezetbe, ezzel könnyen mögéd lopózhat, ha nem elég éles a szemed.

Harag

Ha a neve nem árulta volna el, Harag a történet “főgonosza”. Ő az, aki elüldözte Veritast, és aki I. Princeps ötletét követve, a lovak halálát kívánja, és a sárkánylovak uralmát. Főnix feladata, hogy segítsen Veritasnak legyőznie Haragot, és visszaállítania a rendet Sárkányföldön.

A Sárkánytűz szereplőiHarag nagyon messzi rokon Veritasszal, ezért is a trónbitorlása mondható jogosnak. A sárkánylovak pontosan azért fogadják el, mert azt hiszik, Veritas halott, így Harag az utolsó jogos örökös. Ám az mindent megváltoztat, hogy a szürke csődör erőszakkal foglalta el a trónt, és ezzel törvénytelen uralkodóvá vált.


Nos, írhatnék mind a 16 szereplőről, akit megrajzoltam, de az egy igen hosszú bejegyzés lenne, és egyébként is, a részletesebb leírásokat és a hozzájuk tartozó képeket megtaláljátok a Könyvek – A csikó, aki tűzben született – Sárkánytűz fül alatt.

Ezek voltak a legfőbb karakterek, de ha esetleg nem emlékeznél valamelyikükre, vagy csak megnéznéd őket, nyugodtan menj a pár sorral feljebb lévő linkre!

További jó olvasgatást és szép napot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.