Az őrzők tüze szereplői

Az őrzők tüze szereplőiKarácsony előtti utolsó bejegyzésem következik, és mi mással is lehetne zárni a hetet, mint Az őrzők tüze szereplőivel. Úgyhogy lássuk is azt a pár (ló) szereplőt, aki előfordult a könyvben, és tényleges szerepe is volt!

Az őrzők tüze szereplői


Főnix

Ki mással is lehetne kezdeni, ha nem a főszereplővel, Főnixszel? Ha valaki szorgos olvasóm, akkor tudja, ki és mi Főnix, de ha valaki elfelejtette volna, akkor ajánlatos visszaolvasni a Futó tűz, illetve a Sárkánytűz oldalakon lévő rövid írásokat.

Az őrzők tüzében Főnix útját újabb nehézségek állják, illetőleg újra rá kell jönnie, hogy nagyon keveset tud a Világról és a dimenziókról. Ebben a kötetben kiderül a dimenziók legféltettebb titka, és sok minden más is, ami a későbbiekben kulcsfontosságú lehet.

Főnix szíve két felé húz: hogy segítsen Bellonának rendet rakni Primumban, és a Kontinensre, haza, hogy megnézze, mi történik a szülőföldjén. Mindeközben egy sötét erő mozgolódik, és Főnix elé egyre nehezebb feladatokat állít az élet. Vajon képes lesz venni az akadályt, hogy győzedelmeskedhessen a Végső Harc során?

Az őrzők tüze szereplőiBellona

Bellonának is nehéz napokkal kell szembenéznie ebben a kötetben. Nem elég, hogy az otthonát megtámadták, a bátyja súlyosan megsebesül, minek következtében el is veszíti őt. Így Primum Helytartójává nevezik ki, ami plusz terhet jelent számára, hiszen Mars és Bellona közül Mars volt az, aki uralkodásra termett, Bellona pedig mindig is a háborúk terén jeleskedett. És ha ez nem lenne elég, a saját érzelmeit is el kell nyomnia. És ha Bellona összeomlik, akkor mi lesz Primummal?

Az őrzők tüze szereplőiFidelium

Ismerkedjetek meg Fideliummal, a Primumban lévő két “lófajta” másikából származó, testes csődörrel. Fidelium Bellona jobb patája, és Főnix barátja (lesz). Fidelium (név jelentése: hűséges) nem véletlenül kapta a nevét, hiszen már régóta hű a királyi családhoz. Bellonát és Marsot ismeri csikókoruk óta, hiszen még a szüleik alatt is szolgált. Most Főnix mellett ő a másik, aki tartja Bellonában a lelket. Ugyanakkor ismeri a kanca titkait is, és igyekszik elérni, hogy elmondja azokat Főnixnek. De mi van, ha túl későn derül ki az igazság?

Az őrzők tüze szereplőiMars

Bellona bátyja, és Primum királya. A párja Argentum, a fia pedig Alacris. Sajnos a könyvben nem tölthetünk el túl sok időt Marssal, mivel egy súlyos seb következtében eltávozik az élők sorából, és fia felnőtté válásáig Bellonára bízza az Őrzőket, és Primumot is. De tudja, hogy a húga egyedül képtelen megbirkózni a teherrel, ezért is kéri meg Főnixet, hogy vigyázzon Bellonára, mikor ő elmegy.

Az őrzők tüze szereplőiArgentum

Alacris anyja és Mars párja. Argentum nem tagja a Praesidiáknak (az Őrzőknek), pontosan ezért is nem hagyja rá Mars Primumot veszély idején. A kanca tud uralkodni, de nem most, hogy a római légiók támadnak. Argentumnak Mars halálával csak a fia, Alacris marad, és igyekszik megóvni, ezért elküldi északra. Közben próbálja terelgetni Főnixet és Bellonát a helyes útra, főleg mikor az előbb említett kettő összekap. De hát nem olyan egyszerű kibékíteni a Tüzet és a Háborúk Királynőjét…

Az őrzők tüze szereplőiAlacris

Argentum és Mars fia, Primum törvényes örököse. Bár az anyja az apja halálát követően elküldi messzire a csaták központjától, a csikót nem most láttuk utoljára. Mivel Alacris felnéz Főnixre, Argentum megkéri a csődört, hogyha mindennek vége, tanítsa Alacrist, aki az első dimenzió leendő királya.

ArioloAz őrzők tüze szereplői

Hogyha valaki elég szemfüles volt idáig, feltűnhetett neki, mennyire hasonlóan rajzoltam le az eddigi könyvekben szereplő két jós-lovat. Ebből akár ki is deríthettétek az igazat, de ha nem, hát most kiderül.

Ariolo volt az a jós ló, aki az eddigi könyvekben is megjelent. Ő jósolta meg Főnix születését, és a Sárkánytűzben is ő alakította a jóst. Most visszatér, bár csak Főnix álmaiban, hogy sürgesse a csődört a hazatérésre. Persze azt nem mondja neki, hogy hagyja ott most rögtön Primumot, mert akkor már felesleges hazamennie.

Az őrzők tüze szereplőiFulgur

Fulgur nem a Kontinensről és nem is Primumból származik, hanem Dominikus, a római légiók egyik vezetőjének csataménje, akivel Főnix a Nigrum-erdőben találkozik. Miután a csődör megijedt, ledobta a gazdáját, és napokig keservesen bolyongott az erdőben. Azután Főnix rátalált, és visszajuttatta a rómaiakhoz. Érdekel, hogy mi a különbség a földi lovak és a többi dimenzió lovai között? Megtudhatod Az őrzők tüzéből, ugyanis van egy dolog, ami igazán fontos különbség. A földi lovak nem tudnak beszélni, legalábbis nem úgy, ahogyan Főnix és a többiek…

További információért keresd fel a könyvet! 😉


Nem Az őrzők tüzéhez kapcsolódik már, de azért gondoltam, megemlítem. Ma megkaptam írói karrierem eddigi legnagyobb dicséretét, ami órákon át tartó vigyort csalt az arcomra. Megtudtam, hogy az egyik olvasóm szerint A csikó, aki tűzben született könyveim jobbak a Harry Pottereknél!

Bár nekem vannak kétségeim ezzel kapcsolatban, de azért jólesett. (Ráadásul a Harry Potter az egyik kedvencem, szóval nem fogom elismerni, hogy a saját könyvem jobb…) De ez így adott egy kis löketet, hogy folytassam a könyveim írását/javítását/illusztrálását, úgyhogy a tomboló téli szünetben ezt is fogom tenni.

Mindenkinek Boldog Karácsonyt, és ha nem írnék újabb bejegyzést addig, akkor Boldog Új Évet!

További szép napot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.