Bellona haragja

Bellona haragjaBármennyire is szerettük volna november közepéig kiadni Az őrzők tüzét, úgy néz ki, idén is csúszni fogunk egy kicsit. De se baj, addig beillesztek egy röpke részletet a Bellona haragja című hetedik fejezetből.

Közben dolgozom azon, hogy a Sárkánytűz szereplői is alakot öltsenek, ahogyan a Futó tűz karakterei tették pár hónapja. Mellé javítom a negyedik könyvet, de kellene kezdeni az ötödik javítását is, és írom mellé a következő sorozatom első részét, úgyhogy nem unatkozom. 😀

Bellona haragja (részlet)


Egy ideig mozdulatlanul álltam. Figyeltem a hegyek felett emelkedő napot, amely a hajnal színeit lassanként eltüntették az égről, majd egy ezüstszínű folt lépett a látómezőmbe. Először azt hittem, anya az, de amikor a folt irányába fordítottam a fejem, rájöttem, hogy Argentum lépkedett fel a lépcsőkön, és megállt mellettem. Szőre folyékony ezüstnek tűnt a kelő nap fényében, szemei pedig melegséget sugároztak. A kifejezése kissé szomorú volt, bizonyára még mindig gyászolta az elhunyt Marsot, de lehet azért is látszott letörtnek, mert pár nappal ezelőtt elküldte a fiát, Alacrist. Láttam, amikor a pej örökös néhány őr kíséretében elhagyta a várost.

– Jó reggelt! – köszöntöttem a kancát.

– Valóban szép reggel, Főnix. – Arra fordította tekintetét, amerre az előbb én néztem. – Látom, nem bírtál aludni. Rossz álmok?

– Inkább látomások – vallottam be keserűn.

– Előfordulnak – mosolyodott el halványan Argentum. – A dimenziók gyakorolnak ilyen hatást az utasaikra.

Bellona haragja– Ez normális? – kérdeztem meglepetten.

– Nem, dehogy. Igen ritka dolog. Csak akkor folyamodnak arra a dimenziók, hogy megmutassák másoknak, mi történik bennük, ha baj készül. És mindig annak a személynek mutatják, akire szükségük van. Bellona is ezért jött vissza. Elkapta egy rossz érzés, és volt egy álma.

– Szóval, amit az álmok mutatnak, igazak?

– Nem feltétlenül. Az is lehet, hogy valamennyit formálnak rajta, vagy az is, hogy még nem történt meg, de akár múltbéli jeleneteket is mutathatnak. Mindig változó.

Nagyot nyeltem. Reménykedtem benne, hogy mégsem látomásom volt az éjszaka, csak egy sima álmom.

– De más miatt kerestelek fel, Főnix – mondta a kanca.

– Kitalálom: Bellona? – kérdeztem.


Hát, ennyi lett volna mára.

További szép napot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.